Grunder

 • Vad är Supportergrossisten?
  Supportergrossisten är ett företag som erbjuder alla Sveriges idrottsföreningar att köpa in och (om ni vill) sälja produkter med sitt eget klubbmärke på. Vi gör det både för klubbarnas och supportrarnas skull. Dels vill vi erbjuda klubbarna ett enkelt och roligt sätt att tjäna pengar till klubbkassan, och dels tycker vi att alla supportrar har rätt att stolt kunna visa vilket som är laget i deras hjärtanVi som startade Supportergrossisten har själva varit aktiva i många små idrottsföreningar långt ner i seriesystemen i Sverige, inom en mängd olika idrotter. Vi vet hur svårt det kan vara att få pengarna att räcka till. Som supportrar har vi dessutom avundsjukt sneglat på alla produkter våra elitklubbar erbjuder, och hoppats att vi en dag åtminstone ska kunna få tag på något mer spännande än en penna med vårt klubbmärke.Till slut beslöt vi oss för att ta saken i egna händer. Du kan läsa mer om Supportergrossisten här.

 • Är era produkter lättsålda?
  De flesta av våra produkter är sådana som vi alla använder i vardagen, vilket gör dem väldigt lättsålda. Så länge era kunder gillar er förening finns det egentligen ingen anledning för dem att inte köpa produkterna. Faktum är att vi tror att väldigt många med glädje kommer att köpa av er, eftersom de äntligen får chansen att visa vilken som är klubben i deras hjärta.

 • Hur mycket pengar kan min klubb tjäna?
  Hur mycket pengar ni tjänar beror givetvis helt på hur mycket ni säljer. Dock kan vi säga att era marginaler ligger på väldigt bra nivåer jämfört med de flesta alternativa metoder att tjäna pengar till klubbkassan. Vid stora beställningar kommer ni på vissa produkter att ha en marginal på över 50 procent, det vill säga att ni behåller mer än hälften av det ni säljer för. Vid mindre beställningar är era marginaler så höga som 25-35 procent.
  Eftersom många av våra produkter är sådana som används i vardagen och som byts ut emellanåt, kan vi även skapa en återkommande intäktskälla.Räkna enkelt ut hur mycket ni kan tjäna här. Laborera gärna med volymer för att se hur er förtjänst förändras.

Lägga en order

 • Finns det någon minsta orderstorlek?
  Ja, för närvarande finns det en minsta orderstorlek angiven på alla produkter. Förhoppningen är att i framtiden kunna plocka bort denna gräns, så att enskilda supportrar kan gå in och lägga en beställning på enskilda produkter och på så sätt stödja klubben.
 • Vad har ni för leveranstider?
  Normalt är leveranstiden cirka 2-3 veckor.
 • Tillkommer det några extra avgifter när vi beställer?
  Nej! Vi tror inte på dolda avgifter, och vill att er förening ska kunna veta exakt vad ni ska betala och vad ni kan tjäna till klubbkassan när ni beställer av oss. Därför tillkommer varken frakt-, order- eller “faktureringsavgifter” när ni beställer.
   

Tryckning

 • Vilket format ska det vara på filen med klubbmärket?
  Först och främst, om ni inte har stenkoll på alla teknikaliteter beträffande bildformat, upplösning och dylikt så samarbetar och hjälper vi självklart er så att slutresultatet blir så bra som bara möjligt!
  Generellt kan dock sägas att vi accepterar de flesta vanliga format. Det som framförallt är viktigt är att bilden har hög upplösning för att inte bli “kornig”. Vi rekommenderar en upplösning på 300 dpi. Vissa av produkterna kräver så kallade ”vektoriserade EPS-filer”, medan det ibland räcker med en högupplöst jpg-fil. Det centrala är dock att vi får någon slags bild att arbeta med – det brukar inte vara några problem för oss att ordna med resten!
 • Hur laddar vi upp vårt klubbmärke?
  Lättast är att e-posta klubbmärket till info@reklamhandduken.se.
 • Behöver vi ladda upp vårt klubbmärke varje gång?
  Ni behöver givetvis inte ladda upp ert klubbmärke varje gång. Ni behöver bara göra det första gången ni lägger en beställning.