vilka är vi?

Sverige har en fantastisk idrottstradition! Idag är cirka 20 000 föreningar anslutna till Riksidrottsförbundet, och vi är ungefär tre miljoner personer som är medlemmar i minst en av dessa föreningar. Tre miljoner personer! Om man vet att antalet arbetande personer i Sverige är cirka 4,5 miljoner, så förstår man att detta är en smått fantastisk siffra..

Nästan samtliga av våra 20 000 föreningar drivs av eldsjälar som arbetar och brinner för sin klubb utan att tjäna en enda krona på det. Och nästan samtliga av oss tre miljoner medlemmar vet hur svårt det kan vara att få pengarna i klubbkassan att räcka till.

Vi som står bakom Supportergrossisten har tillsammans varit medlemmar i över tio av våra idrottsföreningar, både som aktiva utövare och som ideellt arbetande funktionärer. Vi startade Supportergrossisten av två anledningar:

1. Genom åren har vi kämpat hårt på gräsplaner och grusplaner, i inomhushallar och ishallar för att vinna matcher och få poäng. Men vi har även kämpat hårt för att få in pengar till Det Där Matchstället eller Det Där Träningslägret. Vi har sålt lotter, inventerat varulager, städat vägdiken, förpackat reklam och sålt ännu mer lotter. Sätten var många, men de flesta hade en sak gemensam – de var ganska jobbiga och tråkiga.

Vi startade Supportegrossisten för att kunna erbjuda idrotts – Sverige ett ROLIGT sätt att tjäna pengar till sina klubbkassor!

2. Inom företagsvärlden springer man ständigt på alla möjliga profilprodukter – hur många kaffemuggar med företagsreklam på har du inte sett? Samtidigt finns det oerhört mycket supporterprylar att köpa om man exempelvis stödjer en svensk elitklubb. Men för oss som även har favoritlag längre ner i seriesystemen, eller inom mindre idrotter, finns det nästan ingenting att köpa.

Vi startade Supportergrossisten för att vi tycker att ALLA supportrar har rätt att kunna visa vilken som är Klubben i Ert hjärta!

Slutligen vill vi värna om den svenska idrottsmodellen, som vi tycker är fantastisk. Tack alla ni som brinner för er förening!

Martin och Tobias, grundare av Supportergrossisten